Lezing over: ‘Hoe wordt City de meest duurzame binnenstad van Nederland?’

De vernieuwing van het centrum van Nieuwegein – onder de naam City – won eerder dit jaar de SKG Publieksprijs voor duurzame gebiedsontwikkeling. Maar hoe wordt City de meest duurzame binnenstad van Nieuwegein. Op donderdag 3 november aanstaande om 19.30 uur zal over dit onderwerp een lezing worden gehouden in bibliotheek De tweede verdieping. De lezing wordt verzorgd door twee sprekers: Marco van Hedel en Gijs Meijer. Geïnteresseerd? Meld je voor 29 oktober aan via de website van de bibliotheek.

Aan de realisatie van nieuwe gebouwen worden hoge duurzaamheidseisen gesteld. Daarnaast komt er een circulair watersysteem dat er voor zorgt dat al het water wat in het gebied valt of wordt gebruikt binnen het gebied blijft. Ook komt er een integraal warmtekoudesysteem en wordt er circulair gebouwd. Maar wat betekent dat nu precies en wat kunnen we met deze kennis in onze eigen omgeving? Daarover gaat de lezing die Samen Duurzaam Nieuwegein samen met de bibliotheek organiseert.

Over de sprekers
Marco van Hedel is projectleider City bij de gemeente Nieuwegein. Hij zal tijdens de lezing een toelichting geven op de duurzaamheidsplannen voor City, de duurzaamste binnenstad van Nederland. Hoe gaan we om met schaars drinkwater, waarmee verwarmen en koelen we in de toekomst de woningen?

Gijs Meijer is adviseur biodiversiteit en natuur inclusief ontwerp bij Sweco. Zijn bijdrage heeft als titel: ‘Geen duurzaamheid zonder biodiversiteit.’ Vanuit een ecologische visie worden concrete richtlijnen en tips gegeven om biodiversiteit in Nieuwegein te verhogen en de verbinding tussen mens en natuur te versterken.

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk